Op De-Marktmeester.nl vindt u informatie over en kunt u reserveren voor het evenement van uw keuze van diverse organisatoren.

Kunstmarkt Hattem - Een Wereld Van Kunst

dagen
uren
minuten
seconden
Van 25 mei 2019 11:00 tot 25 mei 2019 17:00
Bij Hattem
Geplaatst door Rond Uit Hattem
038 444 8298
Categorieën: Kunstmarkt
Gezien: 1208


Kunstmarkt Hattem- Een wereld van kunst
Zaterdag 25 mei van 11.00 tot 17.00 uur

Tijdens Kunstmarkt Hattem op zaterdag 25 mei voorziet Rond Uit Hattem de fraaie historische binnenstad van Hattem wederom van allerlei vormen van kunst. 

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar zullen ruim 50 kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Vele kunstdisciplines zijn dan ook vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot kunstzinnige houten meubels.

 

In de aangrenzende straten zijn er tal van creatieve activiteiten voor jong en oud. Sfeervolle muziek en verhalenvertellers maken dit jaarlijkse evenement compleet. Kom en geniet, want de Kunstmarkt Hattem is voor iedereen!Creatieve activiteiten
In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke korte workshops, illustraties ontwerpen en pottenbakken. Bezoekers kunnen lekker schilderen op een echte auto, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken. Er zijn kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen.

Nunspeetse school
Dit jaar presenteren zich meer dan 20 leerlingen van de Nunspeetse School en de Vrije Academie Nunspeet hun werk in de Achterstraat. Ook zijn hier diverse demonstraties en ook kinderen kunnen zich hier uitleven op de schilderbak en met een heuse verftrommel.

Draadkunst
In de Kruisstraat inspireren wij je door diverse handwerktechnieken te laten zien. Er zijn doorlopende demonstraties sokken breien en historische handwerktechnieken (kaartweven, spintol, spang, nalbinden, etc.). Naast inspiratie opdoen mag je ook meehaken of -breien; schuif lekker aan bij onze tafel vol garens, haaknaalden en breipennen, en haak of brei een lapje waarvan later een prachtige kunstige deken gemaakt wordt.

Muziek
Bij diverse Kleinkunstpodia kunt u genieten van intieme muziekoptredens en mooie verhalen. 

Schilderwedstrijd
Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken organiseert traditiegetrouw een creatieve wedstrijd op bordjes van het formaat van 10x10cm. Deze bordjes zijn gratis af te halen in de winkel (Achterstraat 6-8) en deze dienen uiterlijk 24 mei weer ingeleverd te worden. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met een schitterende prijs en de eeuwige roem. Schilderen, tekenen, beplakken, boetseren, mixed media … alles is mogelijk bij deze wedstrijd. Dus kom naar de winkel, haal een bordje op en leef je uit!

Bij verschillende Kleinkunstpodia kunt u genieten van intieme muziekoptredens en mooie verhalen.

Kortom, een zeer gevarieerd programma. Reden genoeg om de kunstmarkt te bezoeken!
Blijf op de hoogte

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte dankzij onze vernieuwde nieuwsbrief*.
*(1x per maand)
­